Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου


Το Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου είναι μουσείο πολλαπλών ειδών εκθεμάτων (γενικό, μικτό), που βρίσκεται στον Δήμο Πρέβεζας στο 16ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ιωαννίνων (θέση Φλάμπουρα), ανατολικά της οδού.

θεσμοθετήθηκε από τον συλλέκτη Χαράλαμπο Γκούβα το έτος 2000. Το κτιριακό έργο άρχισε το 2012 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο 2013. Τα εγκαίνια έγιναν στις 2 Σεπτεμβρίου 2013, επέτειο της ναυμαχίας του Ακτίου. Την κορδέλα έκοψε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης, ο οποίος παρουσίασε το έργο και τον ιδρυτή του. Ακολούθησε ομιλία του καθηγητή χημικού μηχανικού Ευάγγελου Κυτίνου που περιέγραψε το Μουσείο και τη χρησιμότητά του, και στη συνέχεια ο Χαράλαμπος Γκούβας έκανε αναδρομή στην 13χρονη ιστορία των προσπαθειών ανέγερσης του Μουσείου. Κτιριακώς το Μουσείο αποτελεί ισόγειο οίκημα 3 αιθουσών.

 Ανακατασκευή του πρώτου ιστορικού αεροπλάνου της Ελλάδας (1912). Κλίμακα: 50%

 Μεταλλικό Έμβολο αρχαίας Τριήρους σε φυσικό μέγεθος. Ακριβές αντίγραφο του Εμβόλου Athlit του Μουσείου Haifa Israel

Robot δισκοβόλος,εικαστική κατασκευή Χαρ. Γκούβας,




(γεν. Άρτα, 1956) είναι Έλληνας ορθοπεδικός χειρουργός, τραυματολόγος, συγγραφέας, συλλέκτης, και ιδρυτής του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου.


Τα Ομηρικά έπη Ιλιάδα και Οδύσσεια, είναι τα αρχαιότερα ολοκληρωμένα βιβλία της Ευρώπης . Δεν είναι απλά ένα ογκώδες ποίημα ευανάγνωστο στή μετάφραση, είναι και ένα ευαγγέλιο ιστορικών πληροφοριών, εξυπνάδας, αλληγορίας και ηθικού κώδικα. Τίποτε δεν άλλαξε από τότε. Είναι η Ευρωπαϊκή Κληρονομιά. Τα Ομηρικά έπη πρέπει να διδάσκονται υποχρεωτικά στά Δημοτικά σχολεία της Ευρώπης σε πρωτότυπο και μεταφρασμένο κείμενο αλλά και εικονογραφημένη μορφή. Στα αγγλοσαξωνικής φιλοσοφίας ξενοδοχεία της Ευρώπης, στό συρτάρι κάθε δωματίου υπάρχει παντού ένα αντίτυπο της HOLLY BIBLE (Αγία Γραφή). Αυτό πρέπει να αλλάξει έστω και στήν Ελλάδα και να υπάρχει η Ομήρου Ιλιάδα και Οδύσσεια. Εκτιμώ ότι κύριος σκοπός του συλλόγου σας είναι η εκτύπωση μιάς τέτοιας έκδοσης σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα (έστω στήν Κίνα γιά να πέσει το κόστος) ως εξής: Αριστερά πάνω: Αρχαία Ελληνικά. Αριστερά κάτω νεο-Ελληνική μετάφραση (πχ Ζήσιμος Σιδέρης). Δεξιά Πάνω Αγγλική μετάφραση (η πιό πετυχημένη) και Δεξιά κάτω έγχρωμη εικόνα που να αφορά τη ραψωδία.
Καλή επιτυχία στό σκοπό σας
. Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας, Διευθυντής του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου.

Αστραία, για την Ομηρική Πολιτεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά