Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Στο Αστερισμό του Απόλλωνος


Εξοικονόμηση της ενέργειας, εθνική ενεργειακή στρατηγική, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, νέες θέσεις εργασίας, γεωπολιτικοί κλυδωνισμοί και προβληματισμοί

Στο τρίτο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και ξεκινά αύριο στους Δελφούς, με περισσότερους από 400 ομιλητές από όλο τον κόσμο και περίπου 60 καίρια θέματα να αναλύονται διεξοδικά, με στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής της χώρας, της περιοχής μας, και τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.


Το τετραήμερο διεθνούς εμβέλειας συνέδριο που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, περιλαμβάνει φέτος εντυπωσιακό κατάλογο συμμετεχόντων  -- περισσότερους από 1000 – μεταξύ των οποίων σημαντικές προσωπικότητες από την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, την Πολιτική, την Ακαδημία και εκπροσώπους από την διπλωματική και δημοσιογραφική κοινότητα. Την 2α Μαρτίου θα απευθύνει ομιλία στους συνέδρους ο Πρωθυπουργός,  Αλέξης Τσίπρας. 

Ζητείται αυτογνωσία και πατριδογνωσία προνοητική

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Υπατία, μια γυναίκα της γνώσης

Υπατία, Ομηρική Πολιτεία

Δυο λόγια, για όσους  δεν γνωρίζουν τι είναι η Ομηρική Πολιτεία.
Η Ομηρική Πολιτεία  είναι μια  Ιδέα, κίνηση και πρωτοβουλία,  που σκοπό έχει την δημιουργία ενός θεματικού κήπου στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο με θέμα τα Ομηρικά Έπη και την Ελληνική Μυθολογία με στόχο την διαπαιδαγώγηση των  Ελληνοπαίδων και τη προώθηση των σωστών ομηρικών αρχετύπων.
Υπάρχει στο διαδίκτυο με ένα ομηρικό στόλο νηών, μπλογκ και ιστοσελίδων, με ναύαρχο τον  Ποιητή και εμπνευστή τον Θεμιστοκλή, από το 2008 σε σύγχρονη ομηρική εκστρατεία. Αποτελείται από 24  και πλέον βιβλία για το πώς και το γιατί, μετά από  20ετη μελέτη και έρευνα  ξεκινώντας από τους  Άθλους του Ηρακλή και την σύγχρονη ερμηνεία τους,  το 1998. Διαπραγματεύεται τη σύγχρονη αλληγορία των Ομηρικών Επών,  τους σταθμούς του Οδυσσέα, των χαρακτήρων και των ονομάτων τους σε συλλογικό  επίπεδο και προσωπικό και παρουσιάστηκε με τρόπο πρωτότυπο και διαδραστικό  στο διαδίκτυο με την κάθοδο των πολεμιστών ΕΛΖΙΝ.
Το ευχάριστο είναι ότι  το  μεγάλο  πολυεπίπεδο  αυτό έργο, βρήκε πολλούς μιμητές και ανταποκριτές  που ανακάλυψαν τον πολεμιστή Όμηρο και  τη γλυκιά Πηνελόπη.  Μαζί με  τον Αντίνοο και τον Ευρύμαχο βρήκαν τον εαυτό τους στην αυλή των μνηστήρων και δούλων. Το δυσάρεστο είναι, πως ένα από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν αυτό τον τόπο είναι ο υπερφίαλος εγωισμός, και ο κακός χαρακτήρας μερικών  Αχαιών, όπως μας διδάσκουν τα Ομηρικά Έπη στη διαχρονική  πορεία του Ελληνισμού. Θα πρέπει να το δούμε αυτό, αν θέλουμε την ενότητα σε ένα κοινό γεωμετρικό τόπο  όλων  των σύγχρονων Ελληνικών δυνάμεων και  φορέων μαζί με όλους τους κακούς, τους καλούς, τους ωραίους και τους άσχημους χαρακτήρες των Ομηρικών Επών.
Ευχαριστώντας τους διοργανωτές  για την πρόσκληση , στην  σημερινή εκδήλωση  που  είναι αφιερωμένη στην Υπατία, την Ελληνίδα φιλόσοφο που αγαπούμε θαυμάζουμε και τιμούμε όλοι μας, σας καλησπερίζω   όλους.
Η Υπατία  ήταν Ελληνίδα φιλόσοφος, αστρονόμος, συγγραφέας, εφευρέτης  και μαθηματικός.  Δίδαξε φιλοσοφία και αστρονομία στην Αλεξάνδρεια, όπου και δολοφονήθηκε από ένα φανατικό  όχλο  της ανερχόμενης ποσειδώνιας θρησκείας  μέσα στην ομίχλη του Ποσειδώνα και την Οδύσσεια του Ελληνισμού που ξεκινούσε.
Τι ήταν πραγματικά η Υπατία;
Η Υπατία ήταν  ένας άνθρωπος της γνώσης.