Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Τσάι και Οδύσσεια στη Θεσσαλονίκη





Ο διαρκής αναγνωρισμός μέσα από τη μετάφραση της Οδύσσειας

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, 11:00 - 23:00

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, από τις 11 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, στη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, φίλοι, μαθητές, ομότεχνοι, αναγνώστες, λάτρεις του έργου του Δ. Ν. Μαρωνίτη, που πέθανε τον περασμένο Ιούλιο, διαβάζουν την ομηρική Οδύσσεια στη μνήμη του εμβληματικού μεταφραστή της και ακολουθούν τον βηματισμό του στο κείμενο που περισσότερο ίσως απ' όλα τα άλλα κάνει αναγνωρίσιμο το πρόσωπό του.

Όσο ανέφικτο είναι να ταυτίσει κανείς το έργο του Δ. Ν. Μαρωνίτη με ένα μόνο πεδίο, άλλο τόσο είναι αδύνατον να το συλλάβει ξεχωριστά από τη μετάφραση της ομηρικής Οδύσσειας. 

Στη λήξη της χρονιάς που σημαδεύτηκε από την απώλεια του εμβληματικού φιλολόγου, μεταφραστή, κριτικού, δοκιμιογράφου, επιφυλλιδογράφου και πανεπιστημιακού δασκάλου, φίλοι, ομότεχνοι, συνάδελφοι, μαθητές του, αναγνώστες του, συναντιούνται για μια Κυριακή στη «Ζώγια», για να διαβάσουν τη μετάφρασή του στο ομηρικό έπος.


 

Μια περιπέτεια γραφής, με αφετηρία το 1977, που κορυφώθηκε τα χρόνια 1990-2001, παράγοντας έναν λειτουργικό, ξεκάθαρο και κορυφαίας λογοτεχνικής αξίας δεσμό του αναγνωστικού κοινού με τον κόσμο του Ομήρου.

Πληροφορίες εδώ




Ζώγια - Βιβλίο Τσάι Και Συμπάθεια
Αλεξανδρου Σβωλου 54, 54621 Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά