Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η Επιστροφή του Αλέξανδρου

Αλέξανδρος Ελλάς
Το ταξίδι του Ελληνισμού και το πνεύμα του Αλέξανδρου
Ο Αλέξανδρος, το θαυμαστό παιδί  των Ελλήνων Εξερευνητών, ξεκίνησε πριν από 2371 χρόνια για  τον γύρο του κόσμου. Η καρδιά του,  ήταν πάντα η καρδιά μας και κτυπούσε  πάνω στο δικό του όραμα. Ήταν φιλόσοφος και στρατηγός μαζί. Κοιμόταν και είχε δίπλα τουστη σκηνή, τα Ομηρικά Έπη και ένα σπαθί. Έτσι πρέπει να είναι οι καλοί μαχητές, οι πολεμιστές και οι  ηγέτες, οι σωστοί.
Το πνεύμα του Αλέξανδρου διαμορφώθηκε και διαποτίστηκε από το θαύμα της Ελληνικής  Σκέψης και Αναζήτησης. Είναι σημειολογικός οιωνός που επιστρέφει στη χώρα που το γέννησε και το γαλούχησε. Στην Ελλάδα και στη πόλη της Σοφίας της, την ΑΘΗΝΑ.

Ύστερα από πολλές προσπάθειες και μια Οδύσσεια, αυτή του Ελληνισμού, το άγαλμα του Αλέξανδρου θα τοποθετηθεί στην πόλη των Αθηνών.Το άγαλμα, είναι η δημιουργία του γλύπτη Γιάννη Παππά, που δεν μπόρεσε να δει το έργο  στη θέση  του και έφυγε πικραμένος.



Ο σύνδεσμος του Σ.Α.Φ.Ε.Μ και ο πρόεδρος του, Ευάγγελος Στόγιος δηλώνουν ικανοποιημένοι από την τελική έκβαση και επιτέλους, το άγαλμα και ο Αλέξανδρος  βρίσκει  τη θέση του, ύστερα από δική τους παρέμβαση, προσπάθεια  και πρωτοβουλία .
Ο σύλλογος, πρόσφατα διοργάνωσε  στη πόλη των Αθηνών, την 1η  Ιουλίου 2017, την 2η Δ.Ε.Σ με τίτλο : ‘Ο Αλέξανδρος Ενώνει τους Έλληνες' και πέρυσι,  στις 4 & 5 Ιουνίου 2016 στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, ένα συνέδριο στη Θεσσαλονίκη  με τίτλο:  "Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ  Ο ΚΟΣΜΟΣ  και θέμα :  "ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"


Περισσότερες πληροφορίες  για  τους στόχους και τις εκδηλώσεις του φορέα,  θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους
Και στη σελίδα στο ΦΒ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗΝ ΜΑΚΕΔΩΝ

https://www.facebook.com/syndesmossafem/

Αστραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά