Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Οδύσσεια στη Θεσσαλονίκη στο Νόεσις






Η Οδύσσεια θα «ζωντανέψει» σε νέο  θεματικό πάρκο, στο NOESIS!


Τι γνωρίζετε για τον Δούρειο Ίππο, τον Κύκλωπα Πολύφημο, την Κίρκη, την Σκύλλα και την Χάρυβδη, αλλά και για τον ίδιο τον Οδυσσέα; Για το ταξίδι του μέχρι να επιστρέψει στην Ιθάκη; Το NOESIS ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το νέο θεματικό πάρκο που θα έχει τίτλο «Οδύσσεια» και να μυήσει τους επισκέπτες του στον μαγικό κόσμο του Ομήρου.

Στον εκθεσιακό χώρο του NOESIS σε έκταση 1000m2 από τις 22 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και τον Γενάρη του 2020 θα φιλοξενηθεί ένα θεματικό πάρκο για την Οδύσσεια. Αφορά κυρίως σε μαθητές και θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικά προγράμματα, ομιλίες από καθηγητές του ΑΠΘ, και άλλες δράσεις με επίκεντρο την Οδύσσεια».

Τι να περιμένετε; «Τη μεγαλύτερη βιωματική εμπειρία με όλες τις περιπέτειες σε φυσικό περιβάλλον και κινούμενα ομοιώματα με ήχο (animatronix), ηθοποιούς, ανιματέρ και ένα εκπληκτικό επιτελείο δημιουργών. Η περιπέτεια του Οδυσσέα θα αναβιώσει με εκθέματα που θα έχουν κίνηση, ενώ θα υπάρχει και προβολή ταινίας με χρήση VR γυαλιών. Το σκεπτικό μας είναι να αποτελεί μια διαδραστική έκθεση. Τα παιδιά θα συμμετέχουν με τη λογική του πιάνω, παίζω, μαθαίνω ζωγραφίζω ή κάνω χρήση tablet ή VR γυαλιών για να πάρω μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει την έκθεση».
Από 22 Οκτωβρίου 2019, μόνο στο NOESIS, στη Θεσσαλονίκη.
Το NOESIS λοιπόν αλλάζει καθώς δημιουργείται ένα τεράστιο θεματικό πάρκο για τον πιο πολυταξιδεμένο, μυθικό ήρωα  στις περιπέτειες του.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε το αποτέλεσμα. Γιατί η Οδύσσεια δεν είναι ένα απλό βιβλίο.
Όπως έγραψε η Natalie Haynes:

«Η Οδύσσεια είναι ένας από τους πιο θεμελιώδεις μύθους της δυτικής κουλτούρας διότι θέτει διαφορετικά, υπαρξιακά ερωτήματα με κυριότερο το τι σημαίνει να είναι κάποιος ήρωας. Διότι έχει σπουδαίους και ιδιαίτερους γυναικείους χαρακτήρες, εκτός από τους κλασσικά αντρικούς. Διότι σε όλη την Οδύσσεια πρωταγωνιστούν θεοί και τέρατα.

Eίναι επική διότι μας υποχρεώνει να αμφισβητήσουμε τα συμπεράσματα που έχουμε ήδη βγάλει σχετικά με τις περιπέτειές μας, τις προσωπικές μας αναζητήσεις, τον πόλεμο και το πάντα επίκαιρο ζήτημα του τι ακριβώς σημαίνει να επιστρέφει κανείς σπίτι».

Οδύσσεια λοιπόν.
Θα ζήσουμε το Έπος στο NOESIS στη Θεσσαλονίκη. 
Γιατί όλα τα σπουδαία ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη!


Τα καλά νέα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά