Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Πάμε να γράψουμε ιστορία στον Γαλαξία

 


με τον Οδυσσέα σε ανεκτίμητη αξία

Η Intuitive Machines έδωσε  στο lander της το όνομα του ΟΔΥΣΣΕΑ από τον ήρωα του Ομήρου στην Οδύσσεια.

«Godspeed, Οδυσσέα. Τώρα ας πάμε να γράψουμε ιστορία», είπε ο Τρεντ Μάρτιν, αντιπρόεδρος διαστημικών συστημάτων.

Η Nasa πληρώνει στην Intuitive Machines 118 εκατομμύρια δολάρια για να μεταφέρει το τελευταίο της σύνολο πειραμάτων στο φεγγάρι. Η εταιρεία τύμπανα επίσης τους δικούς της πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Columbia Sportswear, η οποία δοκιμάζει ένα μεταλλικό ύφασμα τζάκετ ως θερμομονωτικό στο σκάφος και τον γλύπτη Jeff Koons, ο οποίος στέλνει ειδώλια φεγγαριού μεγέθους 125 ιντσών σε έναν διαφανή κύβο.

Το αεροσκάφος φέρει επίσης την Eaglecam του Πανεπιστημίου Embry-Riddle Aeronautical, η οποία θα τραβήξει φωτογραφίες του προσεδαφιστή καθώς κατεβαίνουν και οι δύο.

Intuitive Machines: Η σεληνάκατος «Οδυσσέας» στέλνει σέλφι με φόντο τη Γη

Στις 22 Φεβρουαρίου το Odysseus θα επιχειρήσει να προσσεληνωθεί κοντά στον νότιο πόλo του φεγγαριού.

Στις 22 Φεβρουαρίου θα επιχειρήσει να προσσεληνωθεί στον κρατήρα Malapert A κοντά στον νότιο πόλο, όπου έχουν ανακαλυφθεί σημαντικές ποσότητες πάγου –ένας πολύτιμος φυσικός πόρος για τις μελλοντικές ανθρώπινες αποικίες, δεδομένου ότι το νερό μπορεί να διασπαστεί με ηλεκτρόλυση για να δώσει οξυγόνο και υδρογόνο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.

Αν το εγχείρημα πετύχει, θα είναι η πρώτη ελεγχόμενη αμερικανική προσσελήνωση από την τελευταία αποστολή του προγράμματος Apollo το 1972.

ΠΗΓΗ 1 ΠΗΓΗ 2

Οδύσσεια 2024 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά