Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Τι συζητούν η Αθηνά και ο Ζευς στην ω ραψωδία της Οδύσσειας σαν φωτεινά αστέρια στον ομηρικό ουρανό

"Όπως τα πάνω έτσι  και τα κάτω" .....Για να μην έρχονται τα πάνω κάτω

Ο 20ος αιώνας θα τελείωνε με την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη στο νησί του και  ο 21ος θα άρχιζε  με την συγκέντρωση των Ουρανίων στον καθαρό έναστρο ουρανό της Ιθάκης και το μεγάλο συνέδριο  των θεών  στη Μεγάλη Σύνοδο των Αστεριών.

 Ζευς Αθηνά Άρτεμις Απόλλων  Ήφαιστος-Πλούτων Ερμής Δήμητρα Αφροδίτη Ήρα Εστία  Άρης Ποσειδών  6 αρσενικοί και 6 θηλυκοί  πολεμιστές συνεδριάζουν  στο πιο σημαντικό συνέδριο  της καινούργιας που ξημερώνει, εποχής.

 Όλοι σηκώνονται άμα τη εμφανίσει του Διός  του αυτοσύστατου  νου, διότι ως γνωστόν στην ατλαντική εποχή, ο νους του ανθρώπου είναι ο υπέρτατος άρχων του φωτισμένου Ολύμπου  σοφός ηγέτης και αρχηγός.  

Ο Ήφαιστος κερνά  σε ευωχία από δεξιά και από αριστερά  τους έξι αρσενικούς Θεούς και τις έξι θηλυκές θεότητες γιατί ο άνθρωπος πρέπει να συμπληρώνεται και από την θηλυκή από την αρσενική του πλευρά αρμονικά και  να έχει   αρμονική  την ροή των θεών και των ενεργειών.

 Τι συζητήσανε  και τι αποφάσισαν οι θεοί στο συνέδριο αυτό;

 Ας  πλησιάσουμε προσεκτικά και  κρυφά  και  ας ακούσουμε  σιωπηλά .

- Ζευ Πάτερ,  λέει Αθηνά ποιο είναι το μέλλον της Ιθάκης ύστερα από όλη αυτή την πορεία σε σκοτεινά και  θολά νερά , των δύο τελευταίων χιλιάδων ετών;

 -Μα, κόρη μου λέει ο νεφεληγερέτης,  ξέρεις ότι  το μέλλον είναι  το αιώνιο  παρόν και αφού εμπεδώσαμε όλοι το παρελθόν,  άνθρωποι και θεοί  στη μεγάλη ζυγαριά του Χρόνου Θεριστή θα πρέπει να κάνουμε μία νέα  αρχή  με ένα λογικό  συνέδριο   σε ένα λογικό της συνείδησης νησί που θα είναι μια μεγάλη  γιορτή.

 -Ανέλαβες  εσύ τα του  συνεδρίου τα οργανωτικά, λέει ο Ζευς πάτερ στην κόρη Αθήνα για να γίνουν τα πράγματα σωστά.

 Τι συνέδριο θα είναι αυτό, με τι σκοπό, ποιοι θα πάρουν μέρος ρωτά  η Αθηνά διευκρινιστικά και σοφά;

 Και απαντά ο αρχηγός του Ολύμπου:

 -Θα γίνει ένα συνέδριο στην Ιθάκη δημοκρατικό θα μιλήσει ο λαός της Ιθάκης με το Λαέρτη αρχηγό.  Θα κληθούν όλες οι τάξεις του λαού της Ιθάκης  θα εκπροσωπηθούν οι μελισσοκόμοι οι φύλακες  υπερασπιστές, οι πολεμιστές οι ζωοτρόφοι  γεωργοί οι καλλιτέχνες αοιδοί διδάσκαλοι οι  ψυχαγωγοί στην αγορά του δήμου και σε συνεδρίαση τηλεμαχική, έτσι όπως ξέρει ο Τηλέμαχος να οργανώνει και να διοικεί.

Θα μιλήσουν και οι τρεις γενιές των πολιτών ο Τηλέμαχος Οδυσσέας και ο Λαέρτης και θα εκπροσωπηθούν από ίσο  αριθμό θηλυκών  και αρσενικών πολιτών με την παρουσία της Ευρυνόμης της Πηνελόπης και της Ευρύκλειας 

Θα μιλήσουν  θα σκεφτούν  και θα συζητήσουν για  την  Πόλη και την Πολιτεία που  θέλουν να φτιάξουν και να χτίσουν από την αρχή σε διάταξη εργονομική  με οικονομία ενεργείας και χωρίς απώλειες και  ενεργοβόρες μαύρες τρύπες.

Τάδε έφη Ζευς αρχηγός από  του Αιγόκερω την κορυφή  με την Αιγίδα του Ομηρικού Πνεύματος

"Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να λυθούν αν μείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε"
Ας μη μείνουμε.....

Αστραία

8. Ο Καιρός του Τόξου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά