Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Απόλλων Άρτεμις "ALPHA MISSION - ΔELOS»



Γράψε στα αστέρια το όνομά σου

«ALPHA MISSION - ΔELOS» είναι μια συλλογική πρωτοβουλία, η οποία επιχειρεί να συνδυάσει τη μυθολογία, την τέχνη, την εξερεύνηση του διαστήματος και τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την ανθρωπότητα σχετικά με την επείγουσα ανάγκη προστασίας του πλανήτη Γη.

Η NASA μας υπόσχεται το 2024 να προσεδαφίσει αστροναύτες στην σελήνη, αναμεσά τους για πρώτη φορά μία γυναίκα, μέσω του προγράμματος που ονόμασε Άρτεμις, τιμώντας για άλλη μια φορά την Ελληνική μυθολογία.

Λέει η ALPHA MISSION - ΔELOS «η αποστολή ARTEMIS, μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι η ανθρωπότητα δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει με επιτυχία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, παρά μόνο αν συνδυάσει τη σοφία του παρελθόντος με τη γνώση και τις δυνατότητες του σήμερα. Τις ανθρωπιστικές σπουδές με τις θετικές επιστήμες. Τη μυθολογία, την τέχνη και την πνευματικότητα με το διάστημα και την τεχνολογία».

Έτσι, ο στόχος του συνδυασμού της Δήλου με την κατάκτηση του διαστήματος είναι η παραγωγή διεπιστημονικών έργων, τα οποία να συνδυάζουν την τέχνη με την τεχνολογία. Η Δήλος, το ιερό νησί της αρχαιότητας, θα αποτελεί έναν τρίτο χώρο (φυσικό ή εικονικό) όπου, στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, θα γίνονται διαρκείς υπομνήσεις της σοφίας που χαρακτήριζε την πρώτη Νοημοσύνη, αυτήν που οι υπεύθυνοι του ALPHA MISSION - ΔELOS ονομάζουν «Προγονική Νοημοσύνη». Με εκδηλώσεις, διαλόγους, συγκεντρώσεις κ.λπ, που θα συνδυάζουν τη μυθολογία, την τέχνη και την τεχνολογία για την αναγέννηση του πλανήτη.

Μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του ALPHA MISSION - ΔELOS έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου 2022. Την ημέρα εκείνη το εμβληματικό νησί της Δήλου, το κοσμοπολίτικο κέντρο της Μεσογείου κατά την αρχαιότητα και σήμερα πλέον ένα ανοιχτό μουσείο, θα ζωντανέψει ξανά: Για πρώτη φορά στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας της, η Δήλος θα υποδεχθεί μια ορχήστρα κλασικής μουσικής, για μια συναυλία διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης συμβολικής αξίας, καθώς είναι η εναρκτήρια για το ALPHA MISSION - ΔELOS.

Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) συμπράττει με Ουκρανούς και Ρώσους μουσικούς. Σολίστ θα είναι η ουκρανικής καταγωγής, θεωρούμενη ως μεγάλο ανερχόμενο αστέρι του βιολιού Diana Tishchenko και ο Έλληνας δεξιοτέχνης της λύρας Σωκράτης Σινόπουλος. Η συναυλία θα έχει τον τίτλο «Οι Τέσσερις Εποχές»

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά (20:30 EEST) μέσω της ΕΡΤ και του σταθμού ARTE, ενώ θα προβληθεί σε γιγαντοοθόνη στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο site και τα social media του Μεγάρου και σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Επιπλέον, θα μεταδοθεί στην κυριακάτικη τηλεοπτική συναυλία του ARTE στις 5 Ιουνίου -17.25 (CET) στη Γερμανία και 18.25 (CET) στη Γαλλία. Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη στο arte.tv από τις 30 Μαΐου έως το τέλος Αυγούστου για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Θεμελιώδης πεποίθηση των υπευθύνων του όλου project είναι ότι η η Δήλος αποτελεί το νησί όπου, σύμφωνα με το μύθο, γεννήθηκαν οι δίδυμοι θεοί Απόλλων και Άρτεμις. Στη Δήλο, επίσης, γεννήθηκε το φως. Γι' αυτό και, παράλληλα με την προσπάθεια του ανθρώπου να εξερευνήσει το διάστημα, η Δήλος -και οι εκδηλώσεις που θα συνδέονται με αυτήν- θα αποτελούν διαρκείς υπενθυμίσεις ότι και τα φτερά χρειάζονται ρίζες και ότι η ίαση του πλανήτη μας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά