Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ο Ηρακλής στη Γερμανία

 


Ο Ηρακλής ατενίζοντας την πόλη Kassel

Ο μυθικός Ηρακλής του Kassel στον κατάλογο της UNESCO


Στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO περιλαμβάνεται από σήμερα το πάρκο Wilhelmshöhe με το 8 μέτρων ύψους άγαλμα του μυθικού ήρωα Ηρακλή στην πόλη Kassel της Γερμανίας.
Τον μυθικό Ηρακλή έχουν για προστάτη τους οι 200.000 κάτοικοι της πόλης Kassel στην κεντρική Γερμανία, όπου εδώ και τρεις αιώνες, σε περίοπτη θέση πάνω από την πόλη σε ένα λόφο 525 μέτρων, δεσπόζει το χάλκινο άγαλμα του ήρωα της Ελληνικής μυθολογίας, που αγαπήθηκε παγκοσμίως.

Τοποθετημένο σε ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα φυσικά πάρκα της Ευρώπης, πάνω από ένα μεγάλο τεχνητό καταρράκτη, το άγαλμα, ύψους 9,2 μέτρων και συνολικού βάρους 3 τόνων, αναπαριστά τον Ηρακλή ακουμπισμένο στο ρόπαλό του (4.70 μέτρα) που υψώνεται στην κορυφή μιας τεράστια οκτάγωνης πυραμίδας.

Φιλοτεχνήθηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Φρατζέσκο Γκουρνέρο κατά παραγγελία του ηγεμόνα Landgraf Karl von Hessen-Kassel, λάτρης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Η ιδέα γεννήθηκε μετά την επίσκεψή του ηγεμόνα στη Ρώμη στα τέλη του 17ου αιώνα, όπου είδε το ομοίωμα του Ηρακλή. Η κατασκευή του αγάλματος, κράτησε τέσσερα χρόνια (1713-1717) και εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα στο τέλος του 1717.


Τι να σκέφτεται άραγε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά