Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Οι Ισπανοί λατρεύουν την Μυθολογία την Ελληνική


και ΕΜΕΙΣ μαζί

  Ισπανοί λάτρεις της  Ελληνικής Μυθολογίας: Οι PichiAvo γεμίζουν με τεράστια γράφιτι πολυώροφα κτίρια σε όλο τον κόσμο με αναπαραστάσεις των 12 Ολύμπιων θεών

PichiAvo: Oι Ισπανοί καλλιτέχνες που συνδυάζουν το γκράφιτι με την αρχαία ελληνική μυθολογία

Το καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλένθια κοσμεί πολυώροφα κτίρια σε διάφορες πόλεις του κόσμου με ζωηρόχρωμες τοιχογραφίες εμπνευσμένες από την αρχαία ελληνική μυθολογία

Οι PichiAvo είναι το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής συνεργασίας των Ισπανών καλλιτεχνών Juan Antonio Sánchez Santos (Pichi) και Álvaro Hernández Ortiz (Avo). Είναι γνωστοί για τον συνδυασμό γκράφιτι και κλασικής τέχνης, αντλώντας στοιχεία τόσο από την τέχνης του δρόμου και όσο και από την ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία.

Το ξεχωριστό στιλ τους περιλαμβάνει την ενσωμάτωση κλασικών ελληνικών και ρωμαϊκών γλυπτών και αρχιτεκτονικών στοιχείων σε εικόνες τύπου γκράφιτι. Ζωγραφίζουν τοιχογραφίες σε μεγάλη κλίμακα που παρουσιάζουν μια αρμονική αντιπαράθεση της αρχαίας αισθητικής με την σύγχρονη αστική τέχνη.

Το έργο τους χαρακτηρίζεται από μια δυναμική αλληλεπίδραση ζωντανών χρωμάτων, περίπλοκων λεπτομερειών και μιας αίσθησης κίνησης. Τα έργα των PichiAvo περιλαμβάνουν συχνά ρεαλιστικές απεικονίσεις αρχαίων αγαλμάτων και γλυπτών, τα οποία συνδυάζονται άψογα με γκράφιτι ετικέτες και σύγχρονες αστικές εικόνες. Η τέχνη τους εκφράζει μια συγχώνευση της σύγχρονης αστικής κουλτούρας και της διαχρονικής ομορφιάς της κλασικής τέχνης.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά