Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ομηρικό Σύνταγμα


Νέο  Σύνταγμα  σε υπερρεαλιστική γραφή

Τι θα έκανε ένας σύγχρονος ΑΛΚΙΝΟΥΣ νους σήμερα;
Ένας  αλκίνους νους  ενάρετος ,  βασιλιάς στο παλάτι της  δημοκρατίας και της ανθρωπιάς  μαζί με 12 ισότιμους δίκαιους  βουληφόρους  κυβερνήτες  συμφώνως με την ομηρική ιστορία  σε σύγχρονη διασκευή προβαίνει στα εξής χωρίς  να  χρονοτριβεί  πολύ:

 1. Καλεί  τον οδυσσειακό Ελληνικό λαό  σε εθνική  συντακτική συνέλευση  γιορτή.  ΌΛΗ η ιστορία  του να ακουστεί . Με ρούχα κανούργια χιτώνες και  όμορφους μανδύες ιστορικούς και όχι γραβάτες και κοστούμια  ρουχισμούς  σφιχτούς που την αντρική δύναμη, δροτήτα  και αρρενωπότητα κλέβουν  χωρίς δισταγμούς.

2.Βοηθά τους Οδυσσείς, τους δίνει κίνητρα , ψωμί και κρασί, τα καλύτερα μυαλά  του εσωτερικού και του εξωτερικού να επιστρέψουν στην χώρα τους και  μια καινούργια Ιθάκη δίκαια πολιτεία καθαρή  μέσα από την ομίχλη  να αναδυθεί. Η Ελληνική ύπαιθρος να αναζωογονηθεί και με όμορφες πόλεις των 100.000 κατοίκων να διασκοσμηθεί. Κάθε σπίτι και ένα σπαθί στο τοίχο να συμβολίζει  την άλκιμο πυγμή.

3 Αποκέντρωση, πρωτογενής και δευτερογενής τομέας να αναπτυχθεί, και όχι  μόνο τουρισμός καμαρότοι  και καμαριέρες ,  με εσωτερικό χάλκινο νόμισμα ενωτικό. . Είναι ντροπή για ένα διαχρονικό πολεμιστή να σκύβει την μέση του συνεχώς και τυράννους  να εκλιπαρεί.

4.Η πρωτεύουσα  στους  Δελφούς  με τον τρίποδα να μεταφερθεί και η Ελλάδα στο κέντρο του κόσμου να πρωταγωνιστεί γιατί το σκήπτρο της Ιστορίας και της Δόξας από την αρχή που γεννήθηκε ο Χρόνος στα χέρια της  κρατεί. Με λάμψη αγέραστου άκαφτου λαμπερού  χρυσού σε λέβητα  εστίας νοικοκυροσύνης καθαρή.

Υπάρχει άραγε ένας τέτοιος  νους;
Δεν  μπορεί θα υπάρχει. Η Ελλάδα   πάντα  γεννά ό,τι χρειάζεται.

Θέλουμε ένα καινούργιο σύνταγμα και μια μεγάλη Ελληνική Συνέλευση γιορτινή που θα μεταδοθεί σε όλη την Ελλάδα και την Γη. Το καινούργιο σύνταγμα θα πρέπει να είναι αναρτημένο στα σχολεία στα δημόσια κτίρια και στα σπίτια απλό κατανοητό απ΄ όλους και όλοι να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και τις ευθύνες τους χωρίς μεσάζοντες δικολάβους και αμφίνομες δικονομίες για ένα ΜΕΛΛΟΝ της Ελλάδος λαμπρό.

ΕΜΕΙΣ οι σύγχρονοι Έλληνες και Ελληνίδες του ΤΩΡΑ υπογεγραμμένο από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ του ΣΗΜΕΡΑ χωρίς την παρουσία δυναστών του ΧΘΕΣ

Επίτιμος  Πρόεδρος της  Ομηρικής Αλκίνοης  Δημοκρατίας:
 Όμηρος Μαιονίδης στρατηγός της Ομηρικής εκστρατείας
Επίτιμος Πρωθυπουργός: Τηλέμαχος Οδυσσειάδης, μαχόμενος εκ μακρόθεν
Επίτιμοι Πολίτες: Όλοι οι ένσοφοι πολεμιστές  της Αθηνάς  οπλίτες
Ανωτάτη αρχή: 
4 φρούρια προεδρεία  σε διάφανη αξιοκρατική δημοκρατία, του Βορρά ( Αχιλλέας), του Νότου (Οδυσσέας), της Δύσης( Νέστωρ) και της Ανατολής ( Μενέλαος), ήτοι των πολεμιστών, των φιλοσόφων, των μελετητών ,των επιστημόνων και των καλλιτεχνών  ονειρευτών.
 12 υπουργεία , των πολεμικών τεχνών, της γεωργίας καλλιέργειας των δημητριακών, του λόγου των γραμμάτων των αλφαβητικών, των προστατευτικών οικογενειών, των Μουσών, της θεραπείας των παιανικών ρυθμών,της ομορφιάς, της γνώσης, της φιλοσοφίας , των καθαρών νοών, της περιβαλλοντικής προστασίας , και των μεγάλων θαλασσοπόρων και θαλασσών.
50 βουλευτές με εκλογή,  50 με κλήρωση και 50 με επιλογή είναι αρκετοί.
Ξεκάθαρη διάκριση εξουσιών ,νομοθετική εκτελεστική και κοινοβουλευτική και αυστηρός έλεγχος διαπλοκής και διαφθοράς προς αποφυγή.
Δικαιοσύνη νόμοι θέμιστες
Η Δικαιοσύνη, Θέμις σύζυγος του Διός ιστάμενη πάνω απ όλα κορωνίς της ανθρώπινης ύπαρξης 
και του Καθαρού Νοός. Απλή ξεκάθαρη σοφή με κρίση και διάκριση σαφή.
Οι νόμοι κύρια τρεις: 
1.«Μηδέν άγαν»
2. .«Μέτρον άριστον»
3. « Γνώθι σαυτόν»
Σύμβουλοι όλοι οι μεγάλοι πολεμιστές , από τον Λεωνίδα  τον Θεμιστοκλή  τον Αλέξανδρο τον Κολοκοτρώνη .....μέχρι σήμερα  σε ιστορική  σύνδεση καταγραφή.

Ομιλία σε εκδήλωση  στο Δημοβούλιο Πολιτών στις Κυριακή 30/03/2014
Αστραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά