Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο Τύπος του Αστραγαλίνου


Γαρδέλι καρδερίνα , εκπρόσωπος τύπου της Ομηρικής Πολιτείας

Αγαπητοί πολίτες της Ομηρικής Πολιτείας,
κατόπιν δημοκρατικών  συλλογικών διαδικασιών και εξ αιτίας των  αυξημένων αναγκών της Ομηρικής Πολιτείας ορίζεται ως εκπρόσωπος τύπου το ανωτέρω πτηνόν με τα κάτωθι ονόματα απαντώμενον ανά την Ευρώπη κυρίως, αν και κοσμοπολίτικον γενικώς :
 Σπίζα η ακανθοφάγος ή ακανθυλίδα η γνήσια.,    Αστραγαλίνος ή Στραγαλιάνος ή Στραγαλίνι,       Γαρδέλι.     Γραμματικούλα.κ.α

Η αλήθεια είναι  ότι δυσκολευτήκαμε πολύ να το πείσουμε να αναλάβει τέτοια καθήκοντα και κανένα πουλί δεν ήθελε να συμμετέχει παρ΄ όλο που τα καλέσαμε όλα για χάρη της  διαγαλαξιακής δημοκρατίας. Ο λόγος ήταν πως όλα τα πτερόεντα πουλιά είναι πολύ απογοητευμένα από την εμφάνιση και την κατάσταση επισήμων εκπροσώπων τύπου και απέχουν  από την όλη διαδικασία  ως νοήμονα πτηνά.
Επικαλεστήκαμε  όμως τα συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης της καρδερίνας και  έτσι  την πείσαμε να  δεχθεί την κομβική θέση, ομηρικό αξίωμα της πολιτείας ως εκπρόσωπος τύπου της. 
Λίαν συντόμως θα προβεί σε  σοβαρές  ανακοινώσεις. 
Να την γνωρίσουμε  νομότυπα στο βιογραφικό της σε πλήρη διαφάνεια γιατί αυτός που παίρνει τον λόγο και το ραβδί και σε δημόσιο βήμα και χώρο ομιλεί για τα κοινά οφείλουμε  να γνωρίζουμε όλοι, ποιος είναι, τι είναι και όλη του την διαδρομή. Να γνωρίζουμε τα περιουσιακά του στοιχεία, τα πόθεν  έσχες, και από που έσχες, τις επιλογές του, τα ναι τα όχι του, το έργο του, τις εργασίες του τις πράξεις του,  τις ασχολίες του, τις πραγματικές  σκέψεις του.Τα αληθινά του πτυχία, αν έχει, και το πραγματικό  της ζωής του βιογραφικό με πλήρη αποδεικτικά στοιχεία και όχι μισόλογα και αμφιλεγόμενα    καλυπτόμενα ψεύδη.


Εκ μέρους της διαχειριστικής επιτροπής

Η καρδερίνα είναι στρουθιόμορφο πτηνό, του γένους Carduelis και ανήκει στην οικογένεια των σπιζιδών. Είναι ωδικό πτηνό και ζει κατά σμήνη σε δάση και σε λιβάδια, όπως επίσης σε κήπους και σε αγρούς. Απαντάται σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη ΒόρειαΑφρική και τη Δυτική Ασία. Είναι αποδημητικό πουλί και το φθινόπωρο μεταναστεύει σε τόπους με πιο γλυκό κλίμα. Τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με σπόρους αγκαθιών και με σκουλήκια. Αξιοσημείωτη είναι η αλληλεγγύη και η αγάπη που τρέφουν τα πουλιά αυτά μεταξύ τους.
Η καρδερίνα ζευγαρώνει την άνοιξη και κτίζει φωλιά σε κορυφές των δέντρων, Στο χώρο αυτό γεννά 4-5 αυγά χρώματος γαλαζοπράσινου με καστανά στίγματα και τα επωάζει επί 14 ημέρες περίπου, ενώ το αρσενικό επιμελείται τη διασκέδασή της με το κελάηδημά του. Γενικά, είναι πολύ στοργικό πουλί απέναντι στα μικρά του.
Ο άνθρωπος κυνηγά με ξώβεργες και δίχτυα την καρδερίνα επειδή είναι ωραίο το κελάηδημά της και την κλείνει σε κλουβιά. Εκεί σύντομα εξημερώνεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα είναι δρόμος... αρκεί να είναι ένα μονοπάτι με καρδιά